Fontibón

COLOMBIA (FONTIBÓN, 8. juni om kvelden, lokal tid) Fontibón er egentlig en liten bydel i Bogotá, anslagsvis godt under 300.000 innbyggere. Her startet menighetsarbeidet for ti år siden. Betlehemskirka – Iglesia de Belén – var ikke den første evangeliske kirken i Fontibón, men den første i vår sektor.

Vi hadde gjort hjemmeleksa vår. En demografisk undersøkelse dokumenterte behovet for kirke, mens tre måneders vedvarende bønn bekreftet i Ånden det vi allerede visste med hodet. I Fontibón skulle det bli kirke.

Etter ett år med husmøter, og deretter møter i et innleid telt, kom det første kirkebygget på plass med en god blanding av god hjelp fra venner og familie i Norge, dugnad i kirka og et lån fra Misjonsforbundet. I dag har kirken gjennomført tredje byggetrinn og huser kontorer for et omfattende sosialt arbeid i tillegg til kirkens eget arbeid. Trossamfunnets bibelskole er også på plass.

JEG VÅKNET både stedvill og døgnvill. Sju timers forskjell på klokka og helt mørkt ute. Jeg kjente ikke igjen soverommet mitt. Ikke så rart kanskje, rundt 10.000 km hjemmefra.

Dagen startet med frokost sammen med pastorparet Walter og Yanixa. Frokost her betyr mat, bønn, bibellesning og samtale. I et forrykende, men likevel ikke særlig effektivt tempo, fôr dagen forbi med planlegging av leiren, besøk i kirka, møte med alle medarbeiderne og lunsj med enda en pastor.

Så langt er programmet for leiren ennå ikke klart. Men i morgen skal hele lederteamet til La Vega. Vi skal be, vi skal vandre rundt og vi skal forhåpentlig planlegge litt. Jeg er i hvert fall ferdig med to bibeltimer, så det kommer seg. Torsdag skal menigheten ha bønn og faste. Fredag reiser vi med alle ungdommene på leir.

AVHOLD? Nå er jeg invitert ut av et par pastorer. Om syndens geografi, dvs. totalforbudet mot tobakk, men aksepten for en øl i ny og ne, skal jeg skrive mer om siden. I hvert fall er det sikkert at avholdssaken lider et bitte, lite nederlag, om enn bare i kveld.

LES mer om >>
«Syndens geografi»

– Avholdet kan du ta med deg tilbake til Norge, sier pastorene og ler. – Jesus gjorde ikke bare vann til vin, han lagde god og sterk vin.

Jeg lover min pietistiske oppdragelse at avholdsløftet fornyes med en gang jeg er tilbake på norsk jord.

Hilsen Victor

Victor Skimmeland er menighetspedagog i Bugården kirke i Sandefjord. Han har tidligere vært misjonær og bistandsarbeider i Colombia sammen med sin familie. Følg Victor i Colomba på Facebook.com/vkimmeland.


(I 2010 blogget jeg min Colombia-reise direkte på hjemmesidene til kirken i Sandefjord. Det var en del av Sandefjord Kirkemagasin, og etter avtale med daværende kirkesjef, Anders Tho. Sidene er for lengst fjernet og erstattet med nye, og innholdet er dessverre gått tapt. Men… i tillegg publiserte jeg sakene på min private Facebook-profil. Derfor kan du se saken her, om du vil.)