Hjelp meg med bordversa

Å synge for maten er ganske så norsk. Kristne i de aller fleste land gjør nemlig ikke det.

POESI | preacher.no | Victor Skimmeland | 28. september 2017

Jeg har bodd noen år i andre land. Jeg har møtt kristne i mange land. Bare i Norge har jeg møtt folk som synger for maten. Vi synger. Og vi synger. Altså, vi kristne. I andre land jeg veit om bes det i stedet.

Jeg har sjekka opp og klarer å telle sånn sirka 15 bordvers som jeg kan sjæl. De lærte jeg for det meste da jeg var liten, selv om familien min ikke var noe spesielt kristen. Noen vers har jeg lært seinere som leder på leir.

Har du lyst til å være med og bidra til å samle inn norske bordvers?

Bli med, da, vel!

Skriv inn ditt bordvers i kommentarfeltet under (klikk på tittelen først), eller i kommentarfeltet på Facebook-profilen.

Førstemann som bidrar med et bordvers – selv om jeg allerede skulle kunne det sjæl – får navnet på trykk når jeg en gang litt lenger framme publiserer et hefte.

(Selvfølgelig hyggelig om du slenger med ti-tjue vers med en gang, men du får bare kred for ett. Av samme grunn som jeg. Jeg vil nemlig ha med flere på dette prosjektet.)

Og, du! Lik og del!

Kanskje synge for maten er en virkelig norsk verdi? Her kommer i hvert fall mitt første bidrag til norske verdier:

   Å, du som metter liten fugl,
   Velsign vår mat, Å, Gud.
   Amen.

Og takkeverset:

   For helse, glede, daglig brød,
   Vi takker deg, Å, Gud.
   Amen.


Copyright © 2017 Victor Skimmeland. Alt materiale på preacher.no som ikke er merket annerledes er fullt ut opphavsrettsbeskyttet. Kommersiell bruk av stoff fra disse sidene krever særskilt tillatelse. Ikke-kommersiell bruk tillates herved så lenge full kildehenvisning oppgis.

2 kommentarer om “Hjelp meg med bordversa”

  1. Fra Facebook: Ranveig sendte “I Jesu navn går vi til bords” og “Gledens Herre, vær vår gjest.” Fra Henning kom “Det var mat på bordet da vi kom. Tusen takk, begge.

    Og, dere andre, det er bare å bidra. Nå lover jeg at jeg skal synge alle bordversa a capella – sjæl – og legge MP3 tilgjengelig på bloggen her.

Det er stengt for kommentarer.