Skap. Evaluér. Lær. Gjenta!

AKTUELT Jeg skjønte etter hvert at produktet mitt ikke var helt bom. Målgruppa, derimot, må jeg tenke på en gang til.

Forrige helg brukte jeg i Sverige. Jeg lærte mer om LEAN som metode for — skal vi kalle det — produktutvikling. Denne uka har jeg brukt det til å evaluere og hoste opp noen ideer for Føflekkreftforeningen, som var snille og sendte meg. Jeg har også brukt metoden på min egen «forretningsplan».

Det blir omstart. Det var ikke så mye i veien med produktideen. Enkelt om Jesus som ikke-teologer har en sjanse til å skjønne. Så gjelder det bare å gjennomføre. Ikke alltid like lett, men jeg har hatt mine gode øyeblikk i testperioden. Ikke for mange avsporinger.

Målgruppa må jeg jobbe bedre med. Jeg tenkte at jeg skulle klare å nå folk som ikke er interessert i kristen tro med et enkelt budskap. Jeg tok feil. De fleste er ikke interessert i budskapet, enkelt eller vanskelig. Nå skal jeg prøve en ny strategi: Skrive så enkelt at Ola Hedning skjønner det, men skrive så kristne liker det og deler med nettopp Ola Hedning. Da må jeg nullstille meg og øve litt igjen.

Dessuten har jeg lært at det er mye jeg ennå ikke har lært. Skal jeg få til dette, må jeg bli enda bedre på koding. På å utvikle plattformen jeg kjører på. At jeg en gang skrev JavaScript i blinde, hjelper ikke nå. Mange år uten å øve, samt til dels betydelige inngrep i hjernen, har gjort det at jeg kunne, kan jeg ikke lenger. Alt må læres på nytt.

Jeg har ikke lært noe av Mamma til Michelle.

Da hadde jeg skrevet sånn:

Kona og jeg har skilt lag

Jeg har reist på hytta noen dager for å slappe av, stå på ski og jobbe på bloggen. Kona er hjemme igjen aleine, mens Andrea har flyttet sakene sine ned i kjerka.

Nei. Jeg skal ikke begynne å lure folk. Kona er hjemme alene noen dager. Andrea er leder på LysVåken — overnatting for 11-åringer i kjerka. Jeg er altså på hytta og jobber med back-end til bloggen. Og litt spissing av produkt og tilpasning til målgruppe.

Skap. Evaluér. Lær. Gjenta!

Skal vi si i løpet av januar 2018, da? At jeg bør være helt klar?

I mellomtida skal jeg fortsette å levere nesten hver dag. Vi snakkas på mandag.

OMSTART. Forrige helg tilbrakte jeg på LEAN-kurs med Føflekkreftforeningen. Denne uka har jeg re-evaluert og hostet opp nye strategier. Noen for foreningen. Flere for meg selv. Foto: Meg selv.

Victor Skimmeland har blant annet studert teologi og jobba i kirke og misjon. Han blogger på preacher.no. Copyright © 2017 Victor Skimmeland. Alt materiale som ikke er merka med annet, er fullt ut opphavsrettsbeskytta. Kommersiell bruk av stoff fra disse sidene må ha særskilt tillatelse. Spør meg. Ikke-kommersiell bruk er greit uten at du spør først. Hvis du oppgir full kildehenvisning.