Vende det annet kinn til og få de rette ord til rett tid

Heng med på denne utlegningen. Den har et viktig poeng. Helt til slutt.

TANKER | preacher.no | Victor Skimmeland | 2. mai 2018

«Reis deg, Herre! Frels meg, min Gud! For du slår alle mine fiender på kinnet.»
–David (Salme 3:8a)

«Om noen slår deg på høyre kinn, så vend også det andre til.»
–Jesus (Matteus 5:39b)

«Men når de arresterer dere, skal dere ikke bekymre dere for hvordan dere skal tale, eller hva dere skal si. Det skal bli gitt dere i samme stund hva dere skal si. For det er ikke dere som taler, men det er deres Fars Ånd som taler gjennom dere [..] Vær ikke redde for dem som overgir dere til myndighetene! For ingenting er tildekket som ikke skal bli avdekket, og ingenting skjult som ikke skal bli kjent.»
–Jesus ( Matteus 10,19-20.26)

En av vaktene som stod der, gav ham da et slag i ansiktet og sa: «Er det slik du svarer øverstepresten?» Jesus sa til ham: «Har jeg sagt noe galt, så før bevis for det! Men var det rett, det jeg sa, hvorfor slår du meg da?»
–Jesus (Joh. 18:22-23)

Rette ord til rett tid, Jesus?

Victor Skimmeland har blant annet studert teologi og jobba i kirke og misjon. Han blogger på preacher.no Alle rettigheter reservert © 2018 Victor Skimmeland. Tekstene er skrevet til allmenn nytte og glede, så ikke-kommersiell bruk er greit om du oppgir kilde. Annen bruk? Spør først.