Fengselsfuglen som skal til himmelen

MANDAKT NRK skriver reportasje om en kar som har vært ut og inn av fengsel i mer enn halve livet. Ennå er han bare trettisju.

En ting NRK ikke skrev — tross alt det gale, all kriminaliteten, alle rusen, alle banninga…

Denne mannen skal til himmelen.

Han har denne ene tingen som mange ikke lenger vil ta i med ildtang. Han har evnen til å si ‘kjære Jesus’.

Det er ikke mer som skal til. En liten bønn. Et ’kjære Jesus’.

Mannen som sier ’kjære Jesus’ kan du lese om i «Den farlige løslatelsen» hos NRK. Les mens du husker hva jeg nettopp sa.

Er du fremdeles ikke enig med meg etter at du har lest, synes jeg du skal lese den aller første MANDAKTen — et lite stykke om «Forbryteren på korset» i fjor.

OK. Dette er det du får av MANDAKT fra meg i dag. Jeg har samlet krefter i snart ei uke mens jeg har frosset så det rister og nesa har rent over. Det begynte da jeg i min stahet trosset fastlegen og fortsatt skulle ha mine ti tusen skritt, koste hva det koste ville. Det tegnet og blåste. Jeg ble våt. Det leste du på bloggen i innlegget om «Mersalg hos fastlegen». Det koster å være sta.

Victor Skimmeland har blant annet studert teologi og jobba i kirke, misjon og bistand. Han blogger på preacher.no. MANDAKTen er andakt på mandag. Denne vignetten bruker bloggen på (m)andaktene. Lån gjerne ideen, men husk hvor du fant den. Alle rettigheter reservert © 2018 Victor Skimmeland. Tekstene er skrevet til allmenn nytte og glede, så ikke-kommersiell bruk er greit når du oppgir fullstendig kilde. Annen bruk? Spør først.