Gud og Eva

HUMOR «Gud, jeg har et problem,» sa Eva. Hun trengte en rask fiks.
   >> READ IN ENGLISH | LES PÅ NORSK

Ian Vik–som uttales Jan Vik–er miljøarbeider og jobber som nattevakt på skjermet institusjon. Tidligere jobbet han som trosopplærer i Den norske kirke. Han er også bloggmester (webmaster) for kollektivet Pilegrims Vandrer. Hans bidrag er ikke alltid like stø, så derfor er vi tvunget til å slippe ham til her på PREACHER.no fra tid til annen.

HUSK >> LIK og FØLG PREACHER.NO på FACEBOOK

–Gud? Jeg har et problem, sa Eva.

–Og hva er det, Eva?

LIK og KOMMENTÉR >>
Hvis kommentarfeltet på bloggen er åpnet, lukkes det typisk etter to uker. Denne saken kan du likevel like, kommentere og dele fra Victor Skimmeland er Preacher.no på Facebook. Klikk her.

–Jo, jeg vet at du skapte meg og gav meg denne vakre hagen og alle disse skjønne dyrene, ja, til og med den latterlige slangen, men jeg er ikke lykkelig, Gud.

–Hvorfor er du ikke det, da, Eva?

–Gud, jeg er så ensom, og for å være ærlig, så er jeg lut lei av epler!

–Vel, Eva, da får jeg skape en mann til deg, sa Gud.

–En mann? Hva er det, Gud?

HÆÆH? «En mann? Hva er det, Gud?» spurte Eva. Illustrasjonsfoto: YouTube.

>> Lik gjerne PILEGRIM.NET på Facebook også.

–En mann er en enkel skapning full av feil. Han ljuger, han bedrar, og han er forfengelig. Han fryder seg over barnsligheter. I tillegg er han større enn deg, og han liker å slåss, jakte og drepe ting. Ikke er han så smart, heller, så han trenger dine råd for å tenke klart. Han vil være følelsesmessig begrenset, så du må lære ham opp. Han vil bare se teit ut når han blir gira opp, men siden du klager over at du kjeder deg, skal jeg skape ham slik at han tilfredsstiller alle dine fysiske behov. Og du skal aldri mer ha en kjedelig dag.

–Høres topp ut, sa Eva, men det lukter av dette her, Gud. Hva er greia?

–OK, du har rett. Du får ham på én betingelse.

–Og det var?

–Som jeg sa, kommer han til å være stolt og arrogant, og han kommer til å beundre seg selv i alt han gjør. Du er nødt til å la ham tro at jeg skapte ham først, ikke deg. Det må forbli vår lille hemmelighet, sånn kvinne til kvinne. OK?

LIK og KOMMENTÉR >>
Hvis kommentarfeltet på bloggen er åpnet, lukkes det typisk etter to uker. Denne saken kan du likevel like, kommentere og dele fra Victor Skimmeland er Preacher.no på Facebook. Klikk her.

LES FLERE >> blødmer på PREACHER.no her

ADVARSEL: Såkalt feministisk teologi er den nye vinen i Den norske kirke nå om dagen, som halser så fort den kan etter den enda mer progressive Svenska kyrkan så fort den kan. Utviklingen i kirken mot en tro på Gud som kvinne inspirerte Jan, unnskyld, Ian til å skrive denne lille epistelen. Den er ikke helt og holdent hans egen, sier Ian, for han dette er en vandrehistorie Pilegrims Vandrer har plukket opp på sine vandringer. Teksten er langt fra teologisk spiselig, men du tåler den godt. Husk, litt latter har aldri drept noen. Unntatt mannen som lo seg i hjel.

Denne teksten ble først publisert på Facebook. Noen rettigheter reservert. Copyright © 2019 Ian Vik, Pilegrim.net og Victor Skimmeland er preacher.no. Tekstene er skrevet til allmenn nytte og glede, så ikke-kommersiell bruk er greit når du oppgir fullstendig kilde. Annen bruk? Spør først.