USA er bare fem år unna å ramle i luksusfellen. Den kommer de ikke ut av.

PROFETI/TEOLOGI på TORSDAG USA er fem år unna økonomisk kollaps, sier forskere som mener å ha god peiling. Her skal du få et langskudd: Kan dette være grunnen til at verdens eneste gjenværende supermakt ikke har noen plass i profetiene om endetida?

Dette er for bibel-nerder som har lest dere opp på endetida og Jesu gjenkomst. Hittil har jeg ikke sett noen som kan forklare hvorfor USA ikke er til stede i noen av profetiene om endetida.

ALTSÅ! BARE FOR KRISTNE.

NETTO RENTE PÅ DEN AMERIKANSKE STATSGJELDEN er i ferd med å bli den aller største utgiftsposten på det amerikanske statsbudsjettet, det føderale budsjettet. Innen fem år vil det være umulig å kutte i utgiftene, selv uten at rentene skulle stige. Dette skriver Foundation for Economic Education (FEE) i en artikkel de publiserte i forrige uke.

Ifølge finansdepartementet har den amerikanske regjeringen bare fem år igjen før hver eneste nye dollar den låner vil måtte brukes til å betale renter på statsgjelden. Det er hovedkonklusjonen i budsjettkontorets framskriving av statens låneopptak. Rapporten kan du lese her (PDF). Grafen viser det samme:

Grafen viser at nye låneopptak kun vil gå til å dekke renter i 2024 og årene deretter. Staten låner altså mer for å betale renter uten at gjelda går ned.

USA VAR I EN LIKNENDE SITUASJON på nittitallet. Etter av USA vant den kalde krigen med opprustning, hadde staten skaffet seg enorm gjeld. Skattelette under Ronald Reagan fikk fart på økonomien, men ikke på statens inntekter. Samtidig rustet USA opp for å knekke Sovjetunionen.

Da Bill Clinton ble president, fikk han snart en republikansk kongress mot seg. De stemte ned de fleste av hans forslag, og i løpet av få år hadde USA betalt ned statsgjelden.

SITUASJONEN ER IKKE DEN SAMME i dag. USA har en republikansk president som setter ned skattene, men han får ikke de samme gjennomslag for kutt i utgiftene. Den amerikanske staten har vært stengt rekordlenge i år nettopp fordi presidenten ikke fikk Kongressen med seg på både skattekutt og utgiftsøkninger. Til slutt vant han likevel, og gjeldstaket økes jevnt og trutt. USA finansierer forsvaret sitt og skattelettelser med økte låneopptak.

Hvordan vil dette gå?

På et eller annet tidspunkt er det slutt på festen. Kina er i dag USA’s største kreditor, og den dagen USA ikke lenger klarer å betale gjeld eller renter, må USA også kutte i utgiftene sine.

Skal vi spekulere litt? Kan dette være grunnen til at verdens eneste gjenværende supermakt ikke dukker opp i profetiene om endetiden?

Det er litt for enkelt å peke på at den nye verden ikke var kjent på Jesu tid, for det hindrer ikke profetene å omtale Kina som en verdensmakt i endetiden. England, Spania og Portugal var også kjent da Johannes skrev Åpenbaringsboken, men ingen etterkommere etter briter, spanjoler og portugisere er nevnt. Likevel er det disse tre landene som har kolonisert de to amerikanske kontinentene.

Spekulasjoner, tenker du? Kommenter gjerne nederst. Er det første gang du kommenterer, blir kommentaren din synlig først etter at jeg har godkjent den. Framtidige kommentarer bli godkjent automatisk og fortløpende. Jeg må dessverre gjøre det sånn for å unngå spammere.

Kilder:

  • The US Is 5 Years Away from a National Debt Death Spiral. Here’s Why (lenke | PDF)
  • ZeroHedge Endgame: Starting In 2024, All US Debt Issuance Will Be Used To Pay For Interest On Debt (lenke | PDF)
  • U.S. Treasury Office of Debt Management: Treasury Presentation to TBAC, Fiscal Year 2019 Q1 Report (PDF)

Foto:
Ehud Neuhaus/Unsplash. Alle bilder på Unsplash er public domain hvis du krediterer fotograf (sånn i tilfelle NTB Scanpix skulle ha noen advokater som snuste rundt og prøvde å kreve rettighetene).

LES MER >> om profetier på PREACHER.no


Følg oss på Facebook? Klikk her, og trykk deretter LIK og FØLG på sida du får opp!

Victor Skimmeland har blant annet studert teologi og jobba i kirke, misjon og bistand. Han blogger på preacher.no. © 2019 og alle rettigheter reservert. Tekstene er skrevet til allmenn nytte og glede, så ikke-kommersiell bruk er greit når du oppgir fullstendig kilde. Annen bruk? Spør først.