På tide å oppgradere navnet på menigheten din?

I Norge er det bare fantasien som grenser når det gjelder valg av navn på menigheten. Min første menighet het Eben Ezer, noe som straks fikk meg til å tenke på gjerrigknarken til Dickens. Brølende Lam (!) var navnet på en annen menighet. Har du lyst på et nytt navn til menigheten din? Prøv her.

Eben Ezer var navnet på menigheten jeg gikk i som ung. Menigheten har hatt vett til å bytte navn siden. Etter hvert som nye generasjoner kom til, ble det stadig mer vanskelig å bruke de underligste stedsnavnene fra Bibelen som navn på et menighetslokale. Sion, Betesda, Karmel. Det klinger liksom ikke helt som det gjorde den gang folk var bedre kjent med geografien i Israel enn Norgeskartet.

Men vi fornekter oss sjelden, vi kristne. Noen menigheter klarer bare ikke å dy seg. Navnet på menighetene sier mye om hvem de er. Jeg nevnte altså ‘Brølende Lam’? Har du hørt om ‘Seierskirken’?

I USA har de gått hakket lenger. Det satiriske nettstedet BabylonBee.com har tatt konsekvensen av etterspørselen og laget en generator for nye menighetsnavn. Så kan du jo bare oversette til norsk etterpå.

Prøv generator for menighetsnavn her.

HUMOR/FUNNY FRIDAY Copyright © 2019 Forfatteren og Victor Skimmeland er preacher.no.