En servitør i Guds rike

MANDAKT Hvordan kan du og jeg hjelpe familie, venner og andre i juletida? Jeg vet hva jeg vil være. Jeg vil være en tjener, en servitør i Guds rike her på jorda.

Dette er tredje av sju MANDAKTer i juletida. Jeg har skrevet sju tekster som du kan lese, høre, tenke og be sammen med meg. Jula varer ikke helt til påske, men kjerkas jul holder på til et stykke ut i januar.

(Dagens MANDAKT er anbefalt av min datter, Andrea Natashah Bonnet Skimmeland. Om du lurer, så er forresten MANDAKTen andakt på en mandag. Den fant jeg på selv.)

Hør MANDAKTen: En servitør i Guds rike (4:15)

JEG ER PÅ VEI TIL SVERIGE mens jeg skriver denne MANDAKTen. Dette siste året har vært mer begivenhetsrikt enn jeg ønsket. I starten av året sprakk dessverre ekteskapet. Flere års kamp mot kreft rammet hardt. Jeg kan ikke skylde på andre enn meg selv.

I juni bestemte jeg meg for å snu elendigheten i mitt eget liv. Jeg reiste inn i de svenske skogene og besøkte en venn fra gamle dager i pinsen. Der snudde det. (Les historien her, om du vil.)

La oss nå åpne Bibelen i Matteus 23:11. Les sammen med meg:

«Den som er størst blant dere, skal være de andres tjener.» (Matt 23:11 NB78)

Jesus levde som menneske på jorda. Samtidig var han Gud, alle tings Skaper. Han hadde all rett til å be oss mennesker tjene Ham. I stedet valgte Han å tjene oss mennesker.

I dag er Jesu ord til oss at om vi vil være som Ham, må vi gjøre som Ham. Vil vi være størst blant mennesker, må vi tjene andre mennesker.

LA OSS AVGRENSE det store og runde begrepet ‘mennesker’ til menneskene du har i din egen familie. Har du ikke noe særlig familie, kan du tenke på de menneskene du er sammen med til daglig. På jobb, i en klubb, eller andre steder hvor du treffer folk. Familie er ikke nødvendigvis kjøtt og blod. De menneskene du treffer ofte kan være din familie.

La oss snakke om hvor stor hver og en i familien din er. Stor i den betydningen som Jesus brukte ordet ‘stor.’ La oss snakke om hvordan hver og en i familien din tjener de andre. Hvordan de tjener hverandre.

Bruk litt tid på å tenke på hvordan andre i din familie tjener og betjener deg. Hvordan de er til hjelp. Hvordan de støtter deg.

Deretter kan du tenke på hvordan du er til hjelp og støtte for andre i familien din.

JEG ER SIKKER PÅ at du fikk noen flotte bilder i hodet ditt nå. Bra!

Jeg er altså igjen på vei til de svenske skogene for å besøke min gamle venn. Familien som er blitt litt mindre suppleres nå med en utvidet familie. Venner kan også være familie.

MIN BØNN TIL JESUS i dag handler om familien. Den familie jeg har igjen som er familie av blodet. Og de som er blitt familie i Jesus Kristus fordi vi er ‘søsken i troen,’ som det så fint heter.

Jeg sitter stille på båten mens jeg lar Jesus snakke til meg ved Den hellige ånd. Jeg sitter med lukkede øyne. Jeg lar Jesus snakke til meg om hvordan jeg kan tjene min venn, min utvidede familie, i dagene som kommer. Kanskje vi kan tjene og betjene hverandre som om vi var familie.

Når jeg kommer fram til Eric i Vartofta sør for Vänern, skal jeg spørre ham:

– Hva har Jesus fortalt deg i dag? Hva har du hørt fra Han som kom som Guds gave til oss?

VANSKELIGE SPØRSMÅL, synes du? Det er de viktigste spørsmålene du og jeg kan svare på denne jula.

Hva har Jesus fortalt deg? Hva kan du gjøre for å tjene… betjene… hjelpe noen i din familie? Noen utenfor din familie? Venner? Eller kanskje til og med fremmede?

Ha en fortsatt god advent. Ikke glem at vi er skapt for hverandre, ikke bare for oss selv.

Jeg vil tjene andre i Guds rike. Jeg vil være en tjener i Guds rike. Jeg vil være en servitør.

Fortsatt god advent!

«Den som er størst blant dere, skal være de andres tjener.» (Matt 23:11 NB78)

KLIKK HER FOR MER >> www.PREACHER.no er mer enn prekener. Lik og følg sida mi på Facebook — Victor Skimmeland er Preacher.no — så får du jevnlige oppdateringer.

KILDER:
Bildetekst: Profilbilde av Eric Wilting fra Facebook. Foto: Privat.
Intro i MANDAKTen: Andrea Natashah Bonnet Skimmeland.
Musikk i MANDAKTen: «Pure by Design.» Copyright © 2019 www.purple-planet.com. Used with permission.

Hør MANDAKTen: En servitør i Guds rike (4:15)

LES og LYTT >> Flere MANDAKTer her på www.PREACHER.no

Vi betaler ikke Facebook for å fremme våre innlegg, så Facebook begrenser dessverre hvor mange som kan se dem. Om du vil hjelpe oss å nå ut til flest mulig, oppfordrer vi deg til å kommentere, like og dele. Tusen takk.

Victor Skimmeland tok teologi og jobba i kirke, misjon og bistand. Han blogger på preacher.no. MANDAKTen er andakt på mandag. Denne vignetten bruker bloggen på (m)andaktene. Lån gjerne ideen, men husk hvor du fant den. Alle rettigheter reservert. Copyright 2019 © Victor Skimmeland er Preacher.no. Tekstene er ment til allmenn nytte og glede. Ikke-kommersiell bruk er greit om du oppgir fullstendig kilde. Annen bruk? Spør meg.

En kommentar om “En servitør i Guds rike”

  1. Really love the idea of greeting Christians by asking “What did Jesus tell you today? What have you heard from He who came as God’s gift to us?”

Det er stengt for kommentarer.