Posten anno 2020

HVERDAG Jeg sitter og kjenner at jeg er utålmodig. Posten kommer enda fram i Norge, men det går seint selv på Østlandet.

Mandag sendte jeg dokumentene i posten til David. Den røde postkassa utenfor Rema 1000 blei antagelig ikke tømt før på tirsdag, for Posten har sluttet å tømme de røde hentekassene ved arbeidstidas slutt. Nå tømmes de bare når postbudet går sin runde. Det står ikke noe klokkeslett for tømming lengre.

Postgangen fra Sandefjord til Hobøl skal innom en stor terminal. Derfor tar et vanlig brev to netter fra Sandefjord til Hobøl. En natt til terminalen. En natt til fra terminalen. David fikk dokumentene torsdag, i går. Han undertegnet og returnerte umiddelbart til meg. Så tekstet han og bekreftet at jobben var gjort.

RETURPOSTEN ble antakelig ble ikke plukket opp i Hobøl samme dag, men først i dag, fredag. Jeg sjekket min egen postkasse da postmannen kom i formiddag, men han hadde ingenting til meg. Det var ubegrunnet optimisme.

I morgen distribueres ikke post, for Posten har rasjonalisert bort lørdagene. Mandag er det nok ennå for tidlig å vente på dokumentene, men kanskje på tirsdag. Sannsynligvis på tirsdag. Konvolutten har nok gått fra Hobøl til terminalen fra fredag til mandag. Så går den nok fra terminalen til Sandefjord fra mandag til tirsdag. Da har det gått åtte dager fra jeg sendte brev til jeg fikk dokumentene tilbake.

TIRSDAG får jeg gjøre en avtale med Eric og kjøre fra Sandefjord til Skien. Det er uøkonomisk, og det er ikke miljøvennlig å kjøre bil fra Sandefjord til Skien og tilbake. Selv om jeg kjører elbil. Men jeg har ikke tid til å vente nye åtte dager på en kontrakt.

En gang var Posten til å stole på. Det er den stort sett fremdeles — hvis tida betyr noe. Hvis tida betyr noe, må jeg gjøre jobben sjøl.

Det kalles effektivisering.

Bildetekst:
TREGT. Postombæring i Norge tar lenger tid. Illustrasjonsfoto: Posten Norge. Med tillatelse.

Lik Victor Skimmeland er PREACHER.no på Facebook
>> GLEM IKKE Å KLIKKE HER SÅ DU BLIR VÅR NESTE FACEBOOK-STALKER PÅ Victor Skimmeland er PREACHER.no

Copyright © 2020 Victor Skimmeland er preacher.no.

2 kommentarer om “Posten anno 2020”

  1. – Postomdeling annenhver dag, skriver Steigan.no.

    Regjeringa foreslår tidenes største omstilling av postvesenet. Det vil bli omdeling av post bare annenhver dag, men det vil bli gjort i en toukers syklus der det er omdeling mandag, onsdag og fredag den ene uka og tirsdag og torsdag den neste. Altså postomdeling 2,5 dager i uka.

    Innsamling av post blir redusert tilsvarende. Regjeringa skylder på utviklinga.

    Les mer her.

Det er stengt for kommentarer.