Nikodemus-venner

HVERDAG Jeg har flere Nikodemus-venner. De er jeg faktisk glad i, for de er ærlige, selv om de ikke står opp og fram i utide. Det kan de ha sine grunner til.

Disse Nikodemus-vennene kommer fra alle typer, grupperinger, aldre og kjønn. Fra alle typer menigheter. Eller, ikke fra noen menighet. Og noen tror, men litt feil for andre. Andre tror ikke.

Jeg må virkelig skrive mer om dem en dag.

Men, idag…

Da jeg våknet, lå det som ofte ellers en god porsjon nye meldinger til meg. Som Nikodemus kommer de privat og om natten. En skrev, og jeg gjengir bare et utdrag:

‘Selv om jeg ikke er fan av Jan Hanvold, men synes ikke det er greit at han får uberettiget kritikk. Jeg beundrer deg for det flotte stykke du laget i bloggen og avisa. Flott at du skriver slik at folk får ett annet perspektiv på saken, og kanskje må tenke seg om en gang til.’

Uten å bli høy på meg sjæl, så tenker jeg likevel at jeg har nådd én. Er det ikke slik det bør være, da? At vi tar også de i forsvar som er vanskeligst å forsvare? I hvert fall de gangene de ikke gjorde noe galt.

Les siste saker om Jan Hanvold her:
«Sten Sørensen gir seg, men ikke helt»
«Jakten på Jan Hanvold tar seg opp igjen»

Andre gir en tommel opp. En emoji på melding.

Og noen skriver en email med mange meninger eller sender en SMS.

Jeg svarer alle som ikke bare er i ærende for å trigge. Å provosere. Å hate.

Joda, jeg vet jeg ikke blir populær når jeg skriver om Jan Hanvold. Jeg ser det på tickeren over antallet følgere på Facebook-sida.

Å, jeg blir så visst ikke populær av det. Sten Sørensen er en gud for mange, du. Sørensen blei litt snurt sjøl også. På sida si. Ba meg slutte.

Tickeren har gått opp og ned på fan-sida. Unnskyld, det heter Facebook-sida. Først en fan bort. Følger! Så en følger til. Så opp igjen. Så en til. Så ned. Pila har vippa litt opp og ned. Foreløpig er jeg netto en ned.

Og der, mens jeg leser korrektur, var det visst en morgenfugl opp igjen. 310, som før. Ikke det store antallet følgere, nei, men de har kommet uten hjelp fra betalt reklame eller byråer som har Facebook-venner i Sierra Leone, Bangladesh og Langtvekkistan.

Jeg tror jeg har tapt fire og vunnet dem tilbake igjen på tirsdagens runde om Jan Hanvold. Ikke de samme fire, antagelig.

Kjære Gud, send meg flere ærlige følgere, please, flere ærlige lesere, som vil ta Ordet om Ditt Rike og dele det videre.

Amen.

Jeg er oppriktig glad for dere. Glad i dere. Dere holder meg ærlig, om ikke herlig. (Såkalte troskristne tok den siste.)

>> LIKER DU HVA DU LESER OG HØRER? DA ER DET HYGGELIG OM DU KLIKKER HER – FOR Å LIKE og FØLGE OSS PÅ FACEBOOK OGSÅ.

Victor Skimmeland tok teologi og jobba i kirke, misjon og bistand. Han blogger på preacher.no. Copyright 2020 © Victor Skimmeland er Preacher.no. Alle rettigheter reservert. Tekstene er ment til allmenn nytte og glede. Ikke-kommersiell bruk er OK om du oppgir fullstendig kilde. Annen bruk? Spør meg.

DELTA I DISKUSJONEN OM JAN HANVOLD. DETTE INNLEGGET KAN DU DISKUTERE PÅ DENNE FACEBOOK-TRÅDEN (KLIKK HER)