Bønn: Hvorfor så vanskelig?

HVERDAG Fra jeg fikk kreft for fem år siden har jeg startet en ny form for bønn. Jeg tar Paulus’ oppfordring om å be uten stans helt bokstavelig. I dag får du et kjapt tips til hvordan be sammen med den du bor med.

Her er mitt forslag: Lag en avtale med din kjære. På et fast klokkeslett hver dag. Samme tid, hver dag blir dere enige om å be for hverandre. Kom sammen om begge er hjemme. Bruk telefon eller Facetime om en eller begge er på reise. Uansett hva dere gjør, så be!

Jeg snakker ikke til kristne nå. I hvert fall ikke bare til kristne. Det er nemlig ikke sånn at man må være kristen for å be. Det er nok nærmere sannheten at man må be for å være kristen.

Uansett er din første bønn noe du gjør før du tør å kalle deg kristen. Kanskje ber du mange bønner før du følger deg komfortabel med etiketten kristen. Og kanskje kaller du deg aldri kristen. Poenget er å be. Til Jesus. Ingen annen.

Hva skal dere to be om, da?

ENKELT. Gjør det enkelt. Særlig i starten. Glem vakre ord og poesi. Bruk dagligtale.

ÉN TING. Nøy dere med å be om én ting. Hver. Etter hvert kan dere utvide.

BE KORT. Bedre med en kort bønn enn ingen bønn, for å vri litt på min onkels stadige påminnelser. Han mente at et kort besøk var bedre enn ingen besøk. Det hadde han jo rett i.

HVEM? Be for hverandre. Det er litt lettere for vår norske husmannssjel å be for noen andre enn for oss selv. Samtidig må vi ikke glemme oss selv. Så be for hverandre. Da er dere helgardert. Etter hvert kan dere utvide og be for flere.

HER. Be der dere er. Om dere står på kjøkkenet, sitter i sofaen, er ute i hagen… Eller på reise.

Be!

Hvorfor mase med bønn? Vet ikke Gud hva vi trenger likevel?

Jo, men vet du hva som finnes i Guds tanker før du kobler deg på?

Dessuten vil bønn, nesten uten unntak, være ønsker om noe godt for den du ber for. Det gjør noe med deg også. Du kan risikere å bli et bedre menneske med bønn.

Til sist i dag, så er fravær av bønn et stadig større problem for kristne par. Joda, de kan gå sammen på gudstjeneste, i husgrupper, på lovsang og alle andre slags kristne aktiviteter. Men stadig oftere ber ikke kristne par sammen privat. Dette er det ene området vi virkelig har privatisert. Dermed åpner vi opp for problemer i samlivet som vi lett kunne forebygget.

Om jeg veit hva jeg snakker om? Ja, dessverre.

Men altså, her er løsningen… Ikke flere problemer nå.

Hva var det vi var enige om?

Lag en avtale med din partner om å be. Hver dag. Kanskje bare to minutter. Kanskje bare én ting. Og kanskje bare for hverandre. Sånn i starten.

Men – BE !

«Dersom to av dere her på jorden blir enige om å be om noe, hva det enn er, skal de få det av min Far i himmelen. For hvor to eller tre er samlet i mitt navn, der er jeg midt iblant dem.»
– Jesus i Matteus 18:19-20

Øyh! Dette blei jo nesten en ekstra MANDAKT på en fredag. Det har du ikke vondt av. Heldigvis.

>> LIKER DU HVA DU LESER OG HØRER? DA ER DET HYGGELIG OM DU KLIKKER HER – FOR Å LIKE og FØLGE OSS PÅ FACEBOOK OGSÅ.

Foto til saken:
BE SAMMEN. Illustrasjonsfoto fra Unsplash.com. Gjengitt med tillatelse. Fotograf: Israel Paramo.

Copyright © 2020 Victor Skimmeland er preacher.no.

>>>DENNE SAKEN KAN DU LIKE, DELE OG DISKUTERE VIDERE PÅ FACEBOOK. KLIKK HER.

En kommentar om “Bønn: Hvorfor så vanskelig?”

Det er stengt for kommentarer.