Nytt førerkort til ‘evig’ tid

VEIEN VIDERE Når tar en helbredelse slutt, og når er det bare stadig bedre helse? Etter to OK til nytt førerkort UTEN begrensninger fra BÅDE fastlegen og optikeren – spiller det egentlig noen rolle hva som er hva?

– Du kan ikke gi deg nå, sa min gode venn og ‘skriftefar’, pastor Erik Jensen. Han gleder seg med meg over min stadig bedre helse, men synes det er for tidlig å si at nok er nok. Han tror på stadig mer helbredelse.

Så viste det seg at pastor Jensen skulle få rett. Synet mitt har blitt bedre.

I FORRIGE UKE var jeg hos ny fastlege. Etter en lang konsultasjon – hele femti minutter gav hun meg, siden det var vårt første møte – friskmeldte hun meg i alle henseende med tanke på førerkort. Jeg har bare midlertidig førerkort, og i løpet av noen uker går det ut.

I dag var jeg hos optikeren jeg alltid bruker. Han undersøkte meg grundig, og da jeg var ferdig, konkluderte han med at synet mitt var enda bedre enn det hadde vært sist. Selv de feltene jeg ble blind på for da kreften rammet hjernen for snart fem år siden, var nå friske. Jeg så alt jeg skulle, og nå anbefalte også han varig førerkort.

Der jeg var i ferd med å slå meg til ro med at nok er godt nok, fikk jeg et godmodig spark bak av pastor Jensen:

– Ikke gi opp enda, Skimmeland. Gud kan gjøre enda mer, sa han.

(Joda, pastor Jensen liker å kalle meg ‘Skimmeland’. Luringen.)

Sett inn beskrivende tekst. Foto: VG NTB Scanpix.
SKJEMAVELDE. Det er ingen tvil. Så snart skjemaene sier at jeg er frisk, får jeg alt jeg ønsker meg. Men ikke ett sekund før. Foto: Victor Skimmeland.

OG, DU, IKKE GLEM Å LIKE OSS PÅ FACEBOOK, DA (KLIKK HER)

FORRIGE UKE OG DENNE UKA har jeg altså fått klare bevis på mer helbredelse.

For tre år siden hadde jeg vært uten førerkortet i 20 måneder fordi kreft på hjernen hadde gitt meg epilepsi. Og fordi mitt forrige sykehus hadde rotet bort papirene, så ventetida blei tjue måneder i stedet for tolv. Og etter det første anfallet har jeg ikke hatt et eneste anfall til! Jeg fikk førerkortet tilbake, men midlertidig. For tre år.

Les mer om VEIEN VIDERE, og ikke glem…
«Lappen»

I dag er konklusjonen at jeg kan få førerkortet til jeg blir hundre år gammel. Eller til helsa svikter av andre grunner. Det er hva vi i Norge kaller ’til evig tid.’

Jo visst, jeg blei helbreda fra kreft, men det betyr ikke at jeg trenger å være fornøyd med ‘bare’ det. Jeg kan ønske meg enda bedre helse også.

Les mer om VEIEN VIDERE, og ikke glem…
«Kreftfri etter tur til Jerusalem»

Derfor trener jeg. Derfor passer jeg dietten og vekta. Derfor jobber jeg for å få stadig mer krefter.

Og til og med netthinna, som har så store problemer med å bli friskere hvis den først er blitt skada, har grodd seg bedre.

HAR DU SELV OPPLEVD HELBREDELSE – stor som liten? Del gjerne med oss i kommentarfeltet på Facebook (klikk her), i kommentarfeltet under denne saken (det lukkes dessverre etter fjorten dager), eller send en melding til meg privat på Messenger (klikk her). Kanskje vi etter hvert kan skrive om din opplevelse også?

OG, DU, IKKE GLEM Å LIKE SIDA VÅR PÅ FACEBOOK, DA (KLIKK HER)

Victor Skimmeland tok teologi og jobba i kirke, misjon og bistand. Han blogger på preacher.no. Copyright 2020 © Victor Skimmeland er Preacher.no. Alle rettigheter reservert. Tekstene er ment til allmenn nytte og glede. Ikke-kommersiell bruk er OK om du oppgir fullstendig kilde. Annen bruk? Spør meg.

Sett inn beskrivende tekst. Foto: VG NTB Scanpix.
SELFIE. Det mest selvopptatte i vår kultur, er dette veldige fokuset på selfier. Siden jeg ikke har kameramann med meg i dag, får det så være. Foto: Victor Skimmeland.

LIK og KOMMENTÉR >> Denne saken kan du like, dele og diskutere videre på Facebook. Klikk her.