Hvordan FRI gjorde Skimmeland til homo

AKTUELT Jeg leste meg opp på litteratur fra organisasjonen FRI for noen dager siden. Den organisasjonen som vil organisere alle som lever i annet enn monogame, tokjønnede parforhold. Plutselig oppdaget jeg at også jeg var blitt homo!

Organisasjonen FRI (Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold) tok eierskap på min ufrivillige tilstand. Dermed blei jeg homo. (Utfra FRI’s definisjon var forresten også Paulus homofil.)

Hva er problemet?

Jeg fikk kreft for litt over fem år siden. Kreft i hjernen.

I forsøkene på å redde livet mitt, ble jeg operert flere ganger. En av nevrokirurgene fortalte meg senere at jeg ikke skulle ha overlevd. Nettopp fordi risikoen var så høy, fikk de likevel tillatelse av min ektefelle til å gjøre alt de kunne. Hvis kirurgene ikke gjorde alt de måtte, ville jeg likevel vært død innen et par måneder, var argumentet.

FØR DU GÅR VIDERE — HUSK Å LIKE SIDA VÅR PÅ FACEBOOK (KLIKK HER)

SÅ OVERLEVDE JEG. Men det var ikke uten konsekvenser.

De fleste vet at jeg har nedsatt hørsel nå. Jeg var helt døv i starten — etter en av operasjonene.

En del vet også at jeg ikke har kontroll på vannlatingen. Jeg må bruke kateter.

Svært få vet at jeg er impotent. Selv Viagra og liknende medisiner har minimal effekt. At jeg også ble skilt etter kreften, betyr at jeg ikke har noen partner lenger.

Det er altså på tide å komme ut av skapet. Om enn ikke helt frivillig.

JEG ER ASEKSUELL. I praksis er jeg i hvert fall det. Impotens og manglende partner er nok til å kvalifisere til en slik definisjon.

I følge organisasjonen FRI er jeg dermed en av deres.

KOMPLISERT. I følge Skeiv sexhåndbok er jeg som aseksuell nå å regne som skeiv, altså homofil. Foto: Skjermdump, brukes i tråd med sitatretten.

Skal jeg vurdere å bli homo? Nei, jeg tror ikke det.

I samme bok som jeg leste meg opp fra, var innholdsfortegnelsen nok til å skremme meg. Litt for mange helseproblemer følger med. Som om ikke jeg allerede har utfordringer nok etter flere runder med kreft.

KOMPLISERT. I følge Skeiv sexhåndbok er det komplisert for helsen å være skeiv. Foto: Skjermdump, brukes i tråd med sitatretten.

I del 3 av boka leste jeg at det ikke lenger er mann eller kvinne, men personer med livmor og/eller vagina, samt personer med prostata, penis og/eller testikler. Jeg har jo det meste intakt, rent fysisk — det virker bare ikke. Derfor er jeg aksuell.

Men problemene er mange om jeg ikke fortsetter slik. Skal jeg leve min nye tilstand helt ut, får det konsekvenser.

Soppinfeksjoner. Rus. Seksuelt overførbare infeksjoner. Klamydia. Herpes. Hepatitt B. Hepatitt C. Syfilis. Gonoré. Kjønnsvorter. Mycoplasma. HIV.

Det blir for mye for en stakkars mann som bare er impotent etter hjerneskade.

ALLE SOM BRYTER MED HETERONORMEN er skeive, mener FRI. Hva er det som gjør at jeg bryter med heteronormen, da? Jeg liker jenter, men det er liksom ikke noe poeng lenger. Jeg får det jo ikke til.

Jeg hører dermed med i gruppen av skeive, som omfatter blant andre:

 • lesbiske,
 • bifile,
 • mennesker med flytende kjønnsidentitet,
 • homofile,
 • menn som har sex med menn,
 • personer som praktiserer BDSM,
 • fetisjister,
 • folk som ikke føler seksuell opphisselse (aseksuelle)…

Den siste gruppen, den var altså meg. Jeg føler stort sett aldri noe som helst lenger. Det er ganske dødt. Jeg er impotent, og det gikk ut over følelsene også.

Lista til FRI fortsetter, så for ordens skyld skal du få resten:

 • transpersoner
 • personer som forelsker seg i personligheter, ikke kjønn,
 • polyamorøse,
 • de som ikke ønsker å definere kjønn,
 • og så videre…

Men det var altså meg. Jeg er blitt appropriert. Det vil si at min tilstand er blitt tatt til inntekt for en gruppe jeg ikke identifiserer meg med. Andre identifiserer meg.

Har jeg noen problemer med det? Nei, egentlig ikke. Ikke annet enn at jeg blir definert inn i en gruppe jeg hverken tilhører, identifiserer meg med eller kan støtte.

Med mindre jeg opplever et mirakel — guddommelig eller medisinsk — er jeg forberedt på å leve uten lyst resten av livet. Livet er mer enn sex.

Så enkelt var det. Og jeg blir heller ikke medlem av FRI.

Hovedbildet:
SKEIV. I følge Skeiv sexhåndbok er jeg ikke lenger hetereo, men homo. Foto: Skjermdump, brukes i tråd med sitatretten.


Jeg skriver tre saker over et felles tema i dag. Du som leser kan diskutere, like og dele fra én post på Facebook, så slipper vi tre diskusjoner. Klikk deg inn nedenfor.

Dette er sakene:
22.10.20 –Så du paven?
22.10.20 Hvordan FRI gjorde Skimmeland til homo
22.10.20 Guttene med blomsterkrans og smykker

Altså, én felles diskusjon for alle sakene på Facebook i dag.

DU, FORRESTEN… IKKE GLEM Å LIKE SIDA VÅR PÅ FACEBOOK, DA (KLIKK HER)

Victor Skimmeland tok teologi og jobba i kirke, misjon og bistand. Han blogger på preacher.no. Copyright 2020 © Victor Skimmeland er Preacher.no. Alle rettigheter reservert. Tekstene er ment til allmenn nytte og glede. Ikke-kommersiell bruk er OK om du oppgir fullstendig kilde. Annen bruk? Spør meg.

LIK og KOMMENTÉR >> Denne saken kan du like, dele og diskutere videre på Facebook. Klikk her.