Ti studenter tok eksamen i journalistikk på ICIDE

COLOMBIA Gjennom fem uker ble det gitt et kurs i enkel journalistikk i Barnekirken i Bogotá – la Iglesia Cristiana Infantil Dios la Esperanza – med den tidligere misjonæren og journalisten Victor Skimmeland som lærer. Ti studenter tok eksamen.

Victor Skimmeland har jobbet som jorunalist i Norge gjennom en årrekke, blant annet i dagsavisene Porsgrunns Dagblad og Dagen. Dessuten grunnla han og redigerte Sandefjord Kirkemagasin, en kirkeblad med over 22.000 i opplag. Skimmeland var kursholder for kurset som gikk over fem uker i Iglesia Cristiana Infantil Dios la Esperanza. Formålet med kurset var å rekruttere og utdanne nye journalister til trossamfunnet El Pacto i Colombia, Misjonskirken Norges søstersamfunn.

   >> LEER EN ESPAÑOL | LES PÅ NORSK

Denne artikkelen er en del av en serie artikler fra kurset i journalistikk i ‘Barnekirken’ i Bogotá – la Iglesia Cristiana Infantil Dios la Esperanza – i september og oktober 2019. Etter at den siste, norske misjonær har reist hjem skal kirkene finne sin egen stemme og lære å fortelle sin egen historie. Artikkelen ble først publisert på spansk med tittelen Diez estudiantes de periodismo se graduaron en la ICIDE Til norsk ved Victor Skimmeland er Preacher.no.

I ukene framover oversetter vi flere artikler fra spansk til norsk på denne nettsiden.

HUSK >> Klikk HER for å bli en (fot)følger av Victor Skimmeland er PREACHER.no på Facebook

Hensikten med kurset var å gi en innføring i journalistikkens verden til de mest interesserte og talentfulle ungdommene i El Pacto-menighetene i Bogotá. Invitasjon ble sendt ut til samtlige pastorer i El Pacto-kirkene i Bogotá.

Variert kurs

Kurset omfattet en rekke metodikker, deriblant eksempel tekstanalyse, komposisjon og skriving, redigering og deretter effektiv kommunikasjon. Vi arbeidet med tekst og foto i trykte og virtuelle medier, og på Facebook. Hver student har også hatt muligheten til å bli evaluert med inntil tre innleveringer.

Neste skritt blir ifølge kirken nå å etablere en nettside og flere tjenester på sosiale medier, slik at kirkens egen fortelling kan bli fortalt av menigheten selv, ikke av tredjepart.

– Det viktigste jeg lærte under kurset var at vi ikke bare kan uttrykke oss med det talte ord, men også uttrykke det vi ønsker å si med papir og egen penn, sa Anderson Damián García, som var student på hele kurset.

Yngst blant studentene var Peter Nicolas Galindo, som kun er fjorten år gammel. Han går i den yngste at El Pacto-menighetene i Bogotá, Iglesia Pacto Familia, som hører hjemme i Fontibón. Han har alltid ønsket å studere journalistikk og sier:

– Det som slo meg, var at det er en rekkefølge i hvordan vi skriver, dessuten at vi bruker bestemte verktøy når vi stiller spørsmål og undersøker. Jeg lærte å strukturere meg og jobbe med mennesker som er mye eldre enn meg, noe som er viktig så jeg ikke blir for beskjeden eller rammet av frykt. Og helt klart, se den erfaringen som læreren brakte fra virkeligheten og hvordan vi bruker den i yrket, var utrolig viktig.

Sett inn beskrivende tekst. Foto: VG NTB Scanpix.
INNHOLD. – Blant studentene som deltok på forelsningene fullførte hele ti fram til eksamen, sier foreleseren, Victor Skimmeland, her med gaver fra elevene. Foto: Alexis Jiménez.

Ti gjennomførte

Di ti studentene som gjennomførte var Anderson Damián García Guerrero, Leidy Lorena Alonso Tique, Tania Alejandra Chaves Hernández, Alexis Jiménez Rodríguez, Peter Nicolas Andrés Galindo López, John Ismail Cabrera Valderrama y Juan Camilo Jaimes Moreno, alle med karakteren ‘Fullført.’

Også Marcela Lombana Molina, Karen Tatiana Alonso Tique og Ximena González Álzate gjennomførte, samtlige med karakteren ‘Deltatt’.

Flere studenter deltok i ett eller to kurs med temaer som var aktuelle for dem, men fullførte ikke hele kurset.

Diplomene deles ut av pastor Alexis Jiménez i egen seremoni i kirken kommende søndag. Hele menigheten vil være til stede. Vi håper at vi over tid vil se samtlige studenter som journalister i menighetene, ja, til og med at noen blir journalister på heltid.

Hovedbildet:
FORBØNN. Studentene som var til stede på siste kurskveld viste takknemlighet gjennom felles forbønn for foreleseren. Foto: Alexis Jiménez.

LES FLERE >> artikler fra Colombia her

COLOMBIA Copyright © 2019 Victor Skimmeland es PREACHER.no og forfatteren.