Hva skjedde i uke 4?

NYHETSBREV PREACHER.no er endelig i gang med nyhetsbrev som… fungerer! Her får du uke 4 oppsummert. Helt gratis.

Nyhetsbrevet med alt som skjedde på bloggen i uke 4.

Hver MANDAG, ny MANDAKT, også 21. januar

Uka begynte igjen med MANDAKT på mandag. Les og hør «Å være ett.
>> Du kan LIKE, DELE og KOMMENTERE saken på Facebook.

På kvelden mandag markerte vi at det var Martin Luther King jr.’s dag i USA. Les «Livsfarlig bønn» her.
>> Du kan LIKE, DELE og KOMMENTERE saken på Facebook.

En tilfeldig TIRSDAG 22. januar

Eller ustrukturert ukedag, om jeg skal holde meg til bokstavrim. Alliterasjon. Selv med en strukturert plan for hele uka, må jeg ha noen unnskyldninger for tilfeldige krumspring som ikke så lett lar seg sortere. Tirsdagen var dagen da jeg hadde kokt ferdig en «Ukeplan». Dette er en delvis ny struktur for hva som skal publiseres—og når—på bloggen. Så får vi se hvor lenge det holder.
>> Du kan LIKE, DELE og KOMMENTERE saken på Facebook.

Omsorg på ONSDAG 23. januar

«Falske nyheter gikk likevel IKKE like fort som ekte,» konstaterte PREACHER Victor Skimmeland. Har du kommentarer til saken, rekker du ennå å skrive noe nederst i kommentarfeltet. Vi sparte den imidlertid fra Facebook, selv om det er en smule ironisk at vi ikke bruker anledningen til å kritisere sosiale medier på sosiale medier.

«Kirkens motto» var en liten og morsom tekst på onsdag, og den fant vi også plass til på Facebook.

KONFERANSE. Vår nye pastor inviterte meg med på en såkalt profetisk konferanse i Oslo. Det var mer enn en invitasjon, det var en sterk oppfordring. Illustrasjonsfoto.

Teologi på TORSDAG 24. januar

«En kritisk ånd, eller sunt bondevett?» Dette var første ordentlige innlegg i den nye Teologi på TORSDAG. Artikkelen ble skrevet for kristne—fortrinnsvis de som kommer fra en karismatisk frikirkelighet. Hvis du bare kikker, så vennligst vis respekt. (Dette er altså tungetale for ‘hold munn’.)

Du vet at ’profetene’ er på bærtur når alle ’profeterer’ i forskjellige retninger. Du vet at de er helt på vidda når ikke én har vært i nærheten, selv ikke over tjue år etter. Hvordan håndterer vi slike ’profeter’?
>> Du kan LIKE, DELE og KOMMENTERE saken på Facebook.

Den lille underfundigheten «Omstendigheter» kom også på torsdag. Ta den kanskje ikke helt seriøst, men likevel… jo, gjør det.
>> Du kan LIKE, DELE og KOMMENTERE saken på Facebook.

HUSK >> LIK og FØLG PREACHER.NO på FACEBOOK

Funny FRIDAY 25. januar

Tor Meland er vår gjestende journalist fra Porsgrunn. Han skrev «50 ting vi kristne i Nedre Telemark kan takke Gud for… og hvorfor det er sånn» med et skråblikk på sin egen, lille frimenighet. Vel verdt å lese og kommentere, om du ikke er for hårsår.

(For de som ikke synes dette er morsomt, har de sikkert helt rett. Vi skylder uansett på journalisten vi har ansatt–og unngår dermed å ta ansvar.)
>> Du kan LIKE, DELE og KOMMENTERE saken på Facebook.

Tor Meland leverte også «Full og vakker» på fredag. Ingen spøk er helt uten alvor, og intet alvor bør være blottet for spøk. Tenk på det mens du leser, du.

LØRDAGsgjesten kom igjen 26. januar

«Eksisterer virkelig Gud?» spurte Ian Vik i dette religionsfilosofiske, lille stykket. Vik er bloggmester for nettstedet PILEGRIM.net. Under sine vandringer på nettet fant han denne teskten om Guds eksistens og oversatte til norsk. Teksten er nok en vandrehistorie, noe som passer nettopp Pilegrims Vandrer utmerket.
>> Du kan LIKE, DELE og KOMMENTERE saken på Facebook.

VANDRER. Ian Vik skriver og administrerer bloggkollektivet Pilegrims Vandrer. Du finner dem på www.pilegrim.net. Illustrasjon: Ian Vik.

SØNDAGens tekst 27. januar

…omfattet mer enn kirkeårets tkstgjennomgang. Men først den. Jeg valgte meg prekenteksten for SØNDAG 27. januar, som er «Fjerde søndag i åpenbaringstiden» i Den norske kirke.

Den internasjonale HOLOCAUST-dagen er også i dag, søndag 27. januar. Hvordan kom man fram til at antallet drepte jøder var hele seks millioner? Med tanke på all forskningen som er gjort over tiår, er fremdeles antallet jøder som ble drept av den nazi-tyske utryddelsesmaskinen svært nøyaktige. Svært grundige tyske arkiver og vitnemål er hovedgrunnen. Ta deg tid til å lese og kommentere «Holocaust-dagen: Hvordan kom man fram til antallet seks millioner
>> Du kan LIKE, DELE og KOMMENTERE saken på Facebook.

Til siste publiserte vi nyheten om at «Paven advarer mot en ‘hatets spiral’ i sosiale medier»
Paven befinner seg i Panama på Verdensungdomsdagene. Her advarte han mot en ‘hatets spiral’ i sosiale medier.
>> Du kan LIKE, DELE og KOMMENTERE saken på Facebook.

Vil du ha nyhetsbrevene levert rett til spamfilteret ditt? Meld deg på her:

Få NYTT fra PREACHER.no:


Vi gir ALDRI bort mailen din. Du mottar mail fra oss omtrent en gang i uka, gjerne seint søndag kveld. (Vi har riktignok fri, men det har ikke apekatten MailChimp.) Når du er ferdig med å registrere deg, får du en mail fra MailChimp som ber deg bekrefte adressen din.

På tide å joine bloggen, venner. Kom igjen, bli en STALKER! Følg oss her.

Copyright © 2019 Victor Skimmeland er preacher.no.